31 mei 2007

Tuur bakt ze bruin

Vanavond hebben we pannenkoeken gegeten en ik heb mee geholpen om het beslag te maken.
Ik was eigenlijk aan het bouwen in de living toen ik de mixer hoorde. Ik heb vlug mijn stoeltje genomen (zodat ik wat beter op het aanrecht kon kijken), Pappa heeft me mijn koksmuts en schortje gegeven en ik heb mee het beslag gemixt.
Moeke deed er eitjes, bloem en melk in en ik zorgde dat alles klonterloos verliep.
Het bakken heb ik maar aan Moeke overgelaten. Hete pannen zijn voor de chef-kok. Ik ben nog maar de sous-chef.

15 mei 2007

Tand

Ik heb een tand. Mijn allereerste! Moeke had vorig weekend nog gevoeld. Ze vond dat ik verdacht veel met mijn handje in mijn mondje zat maar ze vond geen tand. Maar vandaag heeft moekenilda hem dus wel gevonden. Hij zit er helemaal door. Hiep hiep hoera voor mijn eerste tand. Vooraan, links beneden.

Liefs
MieMuis met tand


13 mei 2007

Nog een feestje

Vanmorgen heb ik een mooie tekening gemaakt met mijn gloed nieuwe verf. Ttz, ik heb er twee gemaakt, één voor Oma en één voor Moekeilda. Die voor Oma zal ik haar morgen geven. Die van Moekenilda kan ik haar straks al geven. Vanmiddag gaan we immers mijn verjaardag vieren bij Moekenilda en Vake Pol.
Na mijn middagdutje zijn we vertrokken. Ik was gelukkig vroeg wakker. Roos en Josefien en Max (en natuurlijk tante Kat, nonkel Koen en nonkel Joris) waren er ook. We hebben allemaal samen rijst met cola-saus en scampi gegeten en daarna
lekkere taart! Aardbeiengâteau en petit beurre taart. Njam, njam, njam.
Ze hebben ook allemaal heel hard voor mij gezongen - geweldig vond ik dat. Zelf heb ik ook heel hard meegezongen en vooral ook Hip Hip Hoera geroepen. Moekenilda had gezorgd voor feesthoedjes voor ons allemaal. Mie stond er beeldig mee. Ik heb het mijne echter snel omgeruild voor een echte koksmuts. Die had ik van Roos en co° gekregen samen met een schort, een kookwekker en lepels omdat ik zo graag kook.
Van Vake en Moekenilda heb ik een schildersezel gekregen. Heel handig nu ik gisteren zoveel verf en kwastjes van mijn meter heb gekregen. Zouden die twee dat met elkaar afgesproken hebben.
Verjaren is echt de max. Ik ga dat nog doen!

12 mei 2007

2de verjaardag

Ik word 2 jaar vandaag!
Om dat te vieren had Moeke gisterenavond (toen ik in dromenland zat) de living met ballonnetjes en vlaggetjes versierd.

En na het ontbijt kreeg ik van Pappa en Moeke een loopfiets. Een mooie rode met gele wielen. Ik heb hem meteen uitgeprobeerd in de tuin. Spijtig dat het begon te druppelen.

’s Morgens zijn we ook gaan zwemmen. Pappa, Mie, Moeke, ik en tante Ilse! Tante Ilse moest eigenlijk werken in haar huis maar voor mij heeft ze dat speciaal even uitgesteld omdat ze nu eenmaal een supertante is. We zijn niet zomaar gaan zwemmen. We zijn naar de Sportoaze gegaan. Da’s een heel ander zwembad dan in Wilsele. Er is daar een klein ploeterbad, er zijn bubbelbad
en (die zagen Mie en Pappa wel zitten), er is een stroomversnelling waar je in rond kan dobberen en er zijn glijbanen.
Eerst wisten Moeke en tante Ilse niet goed of die wel een goed idee waren met een klein jongetje als ik maar ik ben al twee hoor! Ik vond de glijbanen gewoon geweldig. Ik heb het eerste stukje van de buisglijbaan zelfs helemaal alleen gedaan met tante Ilse om me erin te zetten en Pappa om me op te vangen aan de andere kant.

Na mijn middagdutje zijn we dan naar Oma en Opa en tante Ilse gegaan. Daar was de veranda ook helemaal versierd voor mij. Joran en Lukas en tante Kristien en nonkel Steven waren ook daar. Ik heb een heleboel cadeautjes gekregen. Verf en kwastjes en een schortje van tante Kristien. Een grote vrachtwagen en een graver van Oma en Opa en tante Ilse en een nieuwe Bob de Bouwer dvd van mijn zusje!

En er was natuurlijk ook taart. Oma had ze gemaakt en tante Ilse had ze versierd met een echte Bob de Bouwer! Geweldig vond ik dat.
Ik heb kaarsjes mogen uitblazen en iedereen heeft hard meegezongen van “Lang zal Tuurtje Leve” en “Happy Birthday to you, in de wei staat een koe” gevolgd door het onvermijdelijke Hip! Hip! Hip! Hoera!
Ik heb ervan genoten!


Nog!


Tuur

11 mei 2007

Dag één van de festiviteiten

Morgen word ik twee. En dat vier ik met drie dagen vol festiviteiten. Vandaag in de kribbe (vrijdag ik immers één van mijn kribbedagen), morgen bij Oma en Opa en zondag bij Moekenilda en Vake.
Let the games begin!
Vanmorgen ben ik met Moeke en Mie naar de kribbe gereden met achter in de kar een cadeautje voor alle kindjes bij de Hertjes en een cake en versierspullen (slagroom en chocoladesnoepjes).
’s Morgens hebben we mijn cadeautje open gemaakt. Een doorkruiptunnel! Moeke en Pappa vonden het een goed idee om me die te geven voor de kribbe. Daar kan ik er samen met andere kindjes fijn mee spelen en ’t neemt thuis niet zoveel plaats in :o)
Na mijn middagdutje hebben we de cake professioneel versierd en opgepeuzeld. De meisjes van de Dolfijntjes (die zo goed voor mijn zusje zorgen kregen ook een stukje.) En alle kindjes hebben voor mij gezongen van in de gloria (da’s tegenwoordig mijn lievelingsliedje). Ik heb flink gedanst op dat liedje en ik heb heel hard meer Hip! Hip! Hip! Hoera! voor mezelf geroepen.
Ik had van de week mijn eigen kroon mooi versierd met verf en die heb ik opgezet.
Wat is het toch fijn om jarig te zijn.

Groetjes
Tuur

PS Kim heeft fotootjes genomen. Moeke kijkt er al naar uit om die eens te zien.

07 mei 2007

Liedje zingen

Moeke heeft een zangboekje. Ze gebruikt het als inspiratie als ik in bad zit en ze een liedje zoekt om voor mij te zingen.
Ik gebruik het ook, als ik voor mijn zusje zing. Dan neem ik mijn stoeltje, ik zet het bij haar wippertje en dan zing ik. Van akke akke tuut tuut bijvoorbeeld. MiekeMuis vindt dat fijn.



05 mei 2007

Mie wipt in haar wippertje

Het heeft even geduurd maar nu kan ook Miekemuis heel hard te keer gaan in haar Wippertje.


04 mei 2007

Verhalfjaardag

Ik ben al een hele flinke meid ondertussen. Nee, ik ben al lang niet meer het platte baby’tje van 6 maanden terug. Als je me op het verzorgingskussen ziet liggen dan merk je het heel duidelijk. Ik neem het qua lengte nu ongeveer helemaal in beslag. Ik kan ook al een heleboel dingen, allemaal nieuwe dingen die ik dit laatste half jaar geleerd heb. Even opsommen.
Ik kan draaien en terugrollen (nog maar een paar dagen maar ondertussen gaat het heel vlot).
Ik lig niet langer stilletjes in mijn park. Ik verken het helemaal. Ik wroet wel tot ik lig waar ik wil liggen.
Met wat steun kan ik trouwens ook al aardig zitten. Fijn vind ik dat, dat geeft weer een heel ander perspectief en nieuwe mogelijkheden om met mijn speelgoed te frullen.
Ik kraai en babbel en lach naar iedereen (niet zoveel als Lukas maar die overdrijft dan ook hé :o) Ik kan heel ook hard wippen in mijn wippertje. Ik neem mijn tutje uit mijn mond, speel ermee en probeer het terug in mijn mond te stoppen en dat lukt me af en toe ook nog.
Ik sta al een kleine twee maand op mijn beentjes. Tuur deed dat van in het begin, van toen ie pas geboren was maar die had dan ook een geblokkeerde nek om “u” tegen te zeggen.
Ik volg je overal met mijn oogjes, ik wil alles gezien hebben en wroet tot ik het kan zien. Ik verdraag / trotseer de knuffels van mijn broer heel flink. Ik kan me heel goed bezig houden met mijn speelgoed. Mijn babygym, de squish, knisperboekjes, doekjes en knuffeltjes, de plastieken sleutelbos, de Nijntje-tv van Lukas horen tot mijn favorieten.
Ik eet ook al groentenpap, al gebied de eerlijkheid mij daarbij te zeggen dat ik dat minder vlot doe dan mijn broer. En ik slaap ook heel flink. Ik ben al in de Zwitserse bergen op vakantie geweest. En ik rijd flink met de fietskar mee.
Ja, ik ben een flinke meid aan het worden.
Voor de statistieken over mijn lengte en mijn gewicht moeten jullie nog even geduld hebben. Ik moet de 24ste met mijn broer naar K&G in Craenendonck. dan worden we gemeten en gewogen. Gelukkig hoeven we dan geen van beide prikjes.
groetjes
Mie

01 mei 2007

Mijlpalen

Gisteren hadden Moeke en Pappa een extra dag verlof en toch zijn wij bij Oma en Opa gaan spelen. Moeke en Pappa wouden aan mijn kamertje verder plamuren en ’t één en ’t ander opruimen. De garages steken nog steeds vol met verhuisdozen en spullen die nodig eens een plaatsje moeten krijgen op de zolder ofzo.
Dus moesten Tuur en ik even ergens anders gaan spelen, bij Oma en Opa en tante Ilse en de kuikens. Joran en Lukas waren daar ook. Tante Kristien en nonkel Steven hadden immers net hetzelfde gedacht, een extra vrije dag om wat aan hun huis te werken (tante Kristien en nonkel steven zijn grote manoeuvres van plan met hun huisje, een nieuwe keuken en badkamer en een stukje bij zo van alles).

Bij oma staat een driewielertje. Tuur kan daar op rijden maar hij gebruikte het tot nu toe steeds als loopfietsje (of hij vroeg tante Ilse of ze hem wilde duwen :o). Maar nu heeft tante Ilse en Opa Tuur geleerd om de pedaaltjes aan dat fietsje te gebruiken. Ze hebben hard geoefend op de oprit voor het huis van Oma en Opa. Die gaat lichtjes naar beneden dus dat hielp een beetje. Opa reed voorop met zijn grote fiets en Tuur reed er achteraan.

Omdat Moeke en Pappa niet alleen gingen opruimen maar ook nog naar een feestje gingen, bleven we niet alleen een ganse dag maar ook een ganse nacht bij Oma en Opa! Tuur had dat al eerder gedaan (de laatste keer toen Moeke en ik op “hotel” in de Naamsestraat zaten). Maar voor mij was het de allereerste keer. Een mijlpaal. En ik heb dat heel flink gedaan (vraag maar aan Oma). Oma is bij mij een Tuur in Pappa zijn oude kamer gaan slapen. Oma heeft me ’s nachts maar één keer even mijn tutje moeten geven maar voor de rest heb ik een ganse nacht lekker doorgeslapen. Tuur wou wel al om half 7 opstaan. Tja, dat heb je met mijn broer, die zingt meestal rustig nog een half uurtje in zijn bed maar als hij een speelkameraadje ziet (Oma in dit geval) dan wil hij direct beginnen spelen.

En vandaag heb ik er nog een mijlpaaltje bijgedaan. Moeke had me in mijn park gelegd op mijn rugje onder mijn boog met speeltjes en toen Pappa even later langs gelopen kwam lag ik op mijn buik te kijken in mijn spiegeltje. Ik kan me op mijn buik draaien!


Groetjes
MieMuis

This page is powered by Blogger. Isn't yours?