18 mei 2006

Habemus casam!

Zoals ik al zei - na mijn verjaardag, met al dat nieuwe speelgoed en fietsjes van mij en daarbij nog eens een broertje of zusje op komst – we hebben dringend een wat grotere woonst nodig. Wel vandaag hebben moeke en papa er eentje gekocht. ’t Is te zeggen ze hebben het het langste volgehouden in de veilingzaal, tot het kaarske helemaal uit is en er witte rook opsteeg en daardoor hebben we nu een mooi wit huisje in Wilsele vlak bij ’t Fort (en daar is naar ’t schijnt een speeltuin).

In ons nieuwe huisje is er een kamertje voor moeke en papa, voor mij en eentje voor mijn zusje of broertje. En er zijn twee garages zodat er
zeker plaats genoeg is voor alle fietsen van papa en van mij (papa en ik hebben allebei 5 fietsen en dan moet natuurlijk ook nog de fietskar en de auto slaapplaats krijgen. Ons nieuwe huisje heeft ook een tuin waar een zwembadje volgens mij niet gaat in misstaan.
Ik zie het alvast helemaal zitten.

13 mei 2006

mijn verjaardagsfuif

Vandaag gaf ik mijn eerste fuif! Moeke en papa hadden een heleboel kleine en grote mensen uitgenodigd en een grote zaal gehuurd zodat we veel plaats hadden om te spelen en taart te eten.
Omdat ik moest wakker zijn voor mijn feestje, zijn moeke en papa met mij gaan zwemmen vanmorgen. Kwestie dat ik het vandaag met één groot slaapje zou rooien en flink wakker zou blijven tijdens de feestelijkheden.
Oma had mijn officiële verjaardagsgâteau én twee bananentaarten gebakken, vake had voor een kaastaart gezorgd, papa had een plattekaastaart met speculaasbodem gemaakt en moeke had een petit-beurre taart gemaakt en een chocoladecake gebakken. Taart genoeg voor iedereen. En just in case hadden papa en moeke ook nog wat chipjes en tuc-koekjes en veel limonade enzo gehaald zodat niemand iets te kort kwam.
Heidi (van tantetitta), tante Ilse en moeke hadden alles klaargezet en de zaal versierd. Er stond en lange tafel klaar en er hingen vlagjes en ballonnenslingers aan het plafond. De taarten waren mooi uitgestald en meer dan de helft van de zaal lag vol met fietsjes en mijn speelgoed.
En daar is nog eens zoveel speelgoed als ik al had bijgekomen. Amai! Zoveel cadeautjes! Moeke wou een feestje voor mij met zo veel mogelijk kindjes omdat ze weet dat ik dat zo leuk vind maar ze was vergeten te zeggen tegen al die mensen dat ze geen cadeautjes moesten meebrengen.
Ik kreeg een tent en een speeltafel met veel geluid en lampjes Ik kreeg mooie kleedjes en een kei cool telboek, een hele zoo en een kampeerstoel, een Nijntjemobiel voor in de auto en een heuse SUV (Socially Unacceptable Vehicle, hoewel de mijne rijdt op benenvet), een dvd van de Teletubies en jeansvest, een houten ridder op een paard, … Papa en moeke weten niet goed waar we het allemaal gaan zetten. Ze zeggen dat ze nu nog harder op zoek moeten naar een huisje om samen met mijn speelgoed en mijn nieuwe broer of zus in te gaan wonen.

Ja, ja, papa en moeke hadden mijn fuif goed georganiseerd, op één schoonheidsfoutje na. Op mijn mooie officiële taart stond een clowntje met één kaarsje en het was de natuurlijk de bedoeling dat ik dat (met of zonder hulp) zou uitblazen / uittuffen / of uitgooien met slagroom. Maar om dat te doen moest dat kaarsje natuurlijk wel eerst branden maar er was niemand op mijn hele feestje die van die vieze stinkstokken rookt en dus ook niemand die lucifertjes of een aansteker bij had! Papa is ergens in de buurt moeten gaan bellen om lucifers te vragen en zo heb ik dan toch, nog mijn kaarsje samen met moeke kunnen uitblazen. Gelukkig dat ik een geduldig kereltje ben.

PS dikke merci voor al de mensen die naar mijn eerste verjaardagsfuif zijn gekomen. ’t Was heel fijn om met jullie te spelen en taart te eten. En bedankt voor alle mooie cadeautjes. Ik ben er echt allemaal heel blij mee. Dank u wel tante Ilse, Oma & Opa, Joran en meter Kristien, Moetje en Vake, nonkel Joris, Roos en Josefien, nonkel Koen en tante Kat, Siel, Goedele en Yves, Bas, Fleur en Karlien, Kobe, Ilse en Micha, tantetitta, Heidi en Elke, Seppe en Marc, Veerle en Gerd, Steven, Mie, Marie en Seppe!


12 mei 2006

1 jaar Tuur

Vanmorgen heb ik mijn speciale Tuur 1 jaar t-shirt aan gedaan zodat iedereen kon zien dat ik één jaar geleden, precies op mijn verjaardag nog wel, geboren ben. Ik heb ook een kroon gekregen zodat zelfs de blindste mol er niet kon naast kon zien: ik ben jarig vandaag! Moetje heeft gebeld nog voor ik naar de kribbe vertrok om me proficiat te wensen.
Ik heb ook al cadeautjes gekregen (ook al is mijn feestje pas morgen). Ik kreeg een rood wiebel paard (dat papa en moeke voor één of andere reden een springkonijn noemen), een telefoon met oogjes en een ringende draaischijf (speelgoed uit de vorige eeuw, zeg maar), een gele wiebel hond om mee te nemen naar de Vosjes als verjaardagstraktatie. En dan een hele kleurrijke fiets waar moeke en papa me mee kunnen rondrijden. Dat heeft papa met mijn hulp (nadat ik terug was van de kribbe) in elkaar gezet. En dan zijn we ermee gaan wandelen. We zijn er helemaal naar Moetje en Vake mee gereden. Ik ga nog veel plezier aan mijn fietsje beleven.

08 mei 2006

Nummer 4

Vlug voor ik één jaar wordt, een tandje bijsteken.
Hij zit er nog maar amper door en ik denk niet dat iemand hem zaterdag op mijn feestje al gaat opmerken maar 't ergste is weer achter de rug. 't Is te zeggen, zal weldra achter de rug zijn. Ik heb vandaag wat koorts gehad en dat in combinatie met een flinke hoest heeft ervoor gezorgd dat moeke me naar de dokter heeft meegenomen. Die zei dat die hoest niet te laag zat en geen erg was (zij ligt duidelijk niet wakker van 't hoesten!) en dat die koorts waarschijnlijk van dat tandje komt en dat ik over een paar dagen weer helemaal ok ga zijn.
't is te hopen want zaterdag geef ik een groot feest.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?