28 december 2006

Saint Claire en Ceinture

Vandaag is Klara op bezoek gekomen en ze had Sofkaps en Katrien bij.

Klara vond de (nog steeds niet opgehangen) cd-rekjes ook zo fijn om in te gaan staan.

Samen hebben we dus Saint Claire en Ceinture gespeeld.


27 december 2006

De winterspeeltuin

Af en toe gaan pa en moe,
met ons naar de speeltuin toe,

dat is voor ons kinderen,
het fijnste wat bestaat.


In de Brabanthal is er, ondertussen al 10 jaar, tussen kerst en nieuwjaar een grote binnenspeeltuin met springkastelen, kermismolentjes, bouwblokken, trampolines en nog meer van dat leuks.
Dit jaar hebben Moeke en Pappa besloten dat ik een kijkje mocht gaan nemen. Ze waren niet zeker of ik al groot genoeg was om er veel te kunnen spelen maar dat was ik duidelijk al wel (mits een beetje hulp).



Heeft mama een goede bui

en is papa niet te lui

Nou dan gaan we naar de speeltuin!


Tante Kristien had duidelijk ook een goeie bui want zij en Joran zijn mee komen spelen.
En ook Katrien, een vriendin van Moeke, was niet te lui want die was daar met Elise en Wout.


En we wippen en we draaien
en we schommelen zo fijn
tot we mis'lijk van het draaien en de limonade zijn.


Mie was er ook bij maar die was echt nog te klein.
Alhoewel, ze heeft eigenlijk flink meegedaan. Ze nam voorlopig enkel nog maar het stukje misselijkheid voor haar rekening. Ze heeft een heleboel melk teruggegeven. Dat belooft voor over een paar jaren.

Tuur draait in de molen rond
jankend als een jonge hond

want ze wil eruit
en dat ding dat staat niet stil


Eén van de eerste dingen die we uitprobeerden was de kettingzwiermolen. Ik wou er graag in en de man van de molen zei dat ik dat wel ging kunnen. Eerst vond ik het fijn maar toen begon het me te lang te duren en ben ik hard beginnen wenen. Gelukkig was Pappa direct daar om me te troosten toen de molen stopte. En de autootjes die net naast de molen stonden, hielpen ook om me mijn verdriet snel te laten vergeten.

Ik heb me uitgeleefd op een springkasteelparcours (met een tunnel!!!) en in de kleine speelhuisjes met de glijbanen. En er was ook een buizencomplexje waar ik leuk door kon kruipen (terwijl mijn haartjes vol statische elektriciteit omhoog gingen staan). Ik ben ook met Joran gaan springen op een grote trampoline en ik heb met reuze Lego-blokken gespeeld.

Half de dag is het dan feest
tot we er uit zien als een beest

en we heerlijk in de speeltuin zijn geweest.


Tegen een uur of één heb ik een Fristi gekregen en daarna zijn we naar huis vertrokken. 't Begon drukker te worden en mijn bedje was aan het roepen voor mijn middagdutje.
Ik heb mij echt heel goed geamuseerd. En Joran ook. Dus heeft Pappa beloofd dat we morgen terug gaan en misschien gaat Joran ook weer mee!

Hoera voor de speeltuin!



23 december 2006

De Max

We hebben er een neefje bij!
Vanmorgen geboren. Gloed nieuw.
En dat op moeke's verjaardag!
Roos belde vanmorgen om te zeggen dat er iets gebeurd was en dat ze groot nieuws had. En dat bleek dus te zijn dat ze een broertje gekregen had dat Max heet.
Fijn fijn fijn.
Vandaag gaan we nog niet naar Maxje kijken want Max heeft nog geen kamertje ('t is blijkbaar heel druk in het Heilig Hart). Morgen heeft moeke gezegd.

Mie & Tuur

17 december 2006

Turnles

Ok, Mie.
Relax!
Dit zijn uw teentjes.
Die zitten aan uw voetje.
Dat zit aan uw beentje.

En nu gaan we eens aan die teentjes ruiken.










Buig dat beentje! ... 2... 3.


Ruik die teentjes... 2... 3...

02 december 2006

Liefste Sint

’t Is een schande dat ik u niet vaker schrijf maar ik heb het dit jaar dan ook heel druk gehad met groeien en nieuwe dingen leren en met braaf zijn natuurlijk. En ik ben sinds een maand ook grote broer geworden dus dat vraagt ook heel wat tijd. Ik moet er immers goed op letten dat mijn zusje niet vergeten wordt. Ze is nog zo nieuw en Moeke en Pappa zijn er misschien nog niet aan gewoon, dus check ik altijd zorgvuldig dat ze Mie niet vergeten of kwijtgelegd hebben. Dan roep ik Mie! Mie! Mie! Vanmorgen bijvoorbeeld heb ik eventjes moeten zoeken voor ik haar vond in haar wiegje aan Moeke’s en Pappa’s bedeind. Ik was er even niet gerust in.

Ik vind het heel fijn dat het alweer uw verjaardag is. Sinds vorig jaar in mei weet ik nu ook uit ervaring wat dat betekent “verjaren”. Ik hoop dat u ook een Oma heeft die voor u een lekkere slagroomtaart of bananentaart kan bakken.

Er staan wel een paar dingetjes op mijn verlanglijstje (en op dat van mijn zusje). Zo lijkt het me heel leuk als u voor een klein tafeltje brengt waaraan ik kan zitten en puzzelen en tekenen enzo. Graag wel één met twee stoeltjes bij want Mie kan nu nog niet alleen zitten op een stoel maar dat komt rapper dan u denkt hoor Sint. En liefst geen te groot want onze living is niet zo gigantisch.
Voor Mie zou ik verder nog willen vragen of u geen leuke knuffel voor haar heeft. Op dit ogenblik depanneer ik haar met mijn knuffeltjes maar u begrijpt, lieve Sint, da’s geen gezonde situatie (en dat bedoel ik dan letterlijk want aan hondje durven wel eens snottebellen hangen). Ook een klein lekker warm slaapzakje voor ons Mie zou heel handig zijn.
Voor Moeke en Pappa (en ook wel voor mij) mag u ook altijd een beetje snoep en chocolade achterlaten. Dat zal zeker niet verloren gaan.
Zelf zou ik heel graag een paar extra Lego autootjes hebben, zoals die die Oma heeft. Daar speel ik erg graag mee Sint.

Tenslotte, Lieve Sint, zou ik het appreciëren als u dit jaar alle Snotte Pieten terug meeneemt naar Spanje. Ik heb aan hen geen behoefte en Mie nog minder en volgens mij gaan ze zelf ook veel gelukkiger zijn in het warme Spanje.

Dikke kussen en alleszins tot volgend jaar

Grote Tuur en kleine Mie


This page is powered by Blogger. Isn't yours?