19 januari 2010

Pappa is een held!

...al formuleerde Tuur het iets of wat ongelukkig toen hij pappa zijn fietsbroek aan de wasdraad zag hangen en de gevleugelde woorden sprak "kijk, pappa heeft een Mega Mindy pak!"
Pappa probeerde nog tegen te pruttelen en Tuur verbeterde zich nog snel door er een Mega Toby pak van te maken.
Maar 't kwaad was geschied.... Moeke lag dubbel.

Mie

15 januari 2010

tandjes en tutjes

We hebben een gaatje gevuld in de agenda van de tandarts.
We reden langs de tandarts en moeke moest voor haar nog een afspraak maken en ze zag de tandarts in de wachtzaal staan opruimen dus heeft ze aangebeld. Bleek de volgende patiënt ergens vast te zitten in het verkeer en dus zijn Tuur en ik even op de stoel gaan liggen voor een controle.


Goed nieuws.
Tuur, die dapper als eerste op de stoel ging liggen, heeft 10 op 10 gekregen en moeke een pluim omdat ze veel beter poets bij hem dan ze ooit bij haar zelf heeft gedaan. Geen gaatje, geen verkleuring, niks. Alleen een chocomelktandje maar da's een overblijfsel van mijn eerste verjaardagsfuif en een eerder dom idee van een nochtans superslim Geerteke :o)


Slecht nieuws.
Ik ben - nadat ik zag dat het wel meeviel in die stoel - ook in stoel gaan liggen op moeke's schoot. Met mijn tandjes alles ok. Ook die worden goed geschrobd. Alleen heeft de tandarts gezegd dat tutjes enkel voor het slapen in bed zijn en dat de tut mee moet met de Paasklokken, ten laatste met de Sint, maar moeke doet of ze dat laatste niet gehoord heeft. Dat scheve mondjes trekken van mij heeft met mijn tutteren te maken. Dat heeft me de das omgedaan. Er breken moeilijke tijden aan.


Mie

14 januari 2010

Mootjes hakken

pappa: 'Tuur, nu is het echt tijd om te gaan slapen hoor.'
Tuur: 'maar ik heb nog teveel energie!'
pappa: 'ja maar het is echt tijd hoor.'
Tuur: 'ik zal nog effe met deze trommelstok een draak in de pan hakken. Dan gaat die energie er wel uit...
pappa: 'ok, efkes dan.'

Het filmpje is van het einde van de "sessie", hij begon al moe te worden...


10 januari 2010

dat moeten we onthouden

Moeke heeft een ton uitdrukkingen verzameld waarvan ze denkt "die moeten we onthouden" maar 't komt er maar niet van om ze eens fatsoenlijk op te schrijven. Go moeke, go!

het kleuterlexicon van Tuur en Mie

This page is powered by Blogger. Isn't yours?