31 mei 2008

fietsen met Wannes


28 mei 2008

16 minuten

16 minuten hadden we nodig om naar school te fietsen. Het ging heel goed; alleen heb ik volgens papa de neiging om te stoppen als ik een auto zie. OOK als die staat te tanken of aan de andere kant van de weg voorbij komt. En onder de brug wou ik natuurlijk wel even blijven staan om "echostruik" te roepen... Op het stuk tussen de brug en de Pleinstraat had ik even niet veel goesting meer maar in het Klein Langeveld "rook ikj stal" en ging ik als Tom Boonen op de finish af. Inderdaad, ik ben zelf naar school gefietst vandaag. Ik stond klaar met mijn fietsje aan de poort op de steentjes naast het huis en vroeg WEER aan papa of ik naar school mocht fietsen en toen dacht papa "waarom ook eigenlijk niet". Op school heb ik (heel fier) mijn fietsje in het rek gezet.,
op de bank kreeg ik eerst een dikke knuffel van Ybe. dan volgde enkele sprongetjes van blijdschap en een knuffel van Seth. En dan een knuffel met zijn gedrieën.

En daarna heb ik in de rij, met de galm-micro die Ybeke mee had, nog een liedje gezongen. van 'de krokodil, en de orang-oetang, ...." .

Ja, je kan moeilijk beweren dat ik niet graag naar school ga.

ps bij de foto: dit is mijn dino-fiets die nu bij oma staat. naar school ben ik gegaan met mijn Mickey fiets... juist ja ik heb ondertussen twee fietjes :o)

06 mei 2008

oeps, ik kan het al...

Ik ben vandaag toevallig iets te weten gekomen.
Ik kan fietsen. Zo met een fiets met een ketting en trappertjes en twee wielen...
Dat kwam zo.

Het was fietsdag op school. Iedereen mocht zijn of haar fietsje meebrengen en dan mochten we lekker fietsen op de speelplaats. Ik had mijn loopfiets mee (da's mijn fiets zonder pedalen of ketting met twee wieltjes). Toen Seth, een vriendje van de klas op dat loopfietsje wou, heb ik het hem geleend en heb ik zelf een ander fietsje genomen om op te rijden. En dat dat toevallig een gewoon fietsje was zonder trainingswieltjes, tja, 't fietste lekker dus waarom niet.
Juf Mia, de turnjuf was behoorlijk onder de indruk.

Papa is nu behoorlijk fier.
"Dames en heren, voor u staat een trotse vader" zou hij zeggen moest hij koning willen worden.
En Moeke zegt dat ik dan toch maar een fiets moet krijgen voor mijn derde verjaardag. Ze had dat willen vermijden omdat ik al mijn Radio Flyer kreeg voor mijn geboorte, mijn duw-driewieler voor mijn eerste verjaardag, mijn loopfiets voor mijn tweede... Ze wil dus de traditie liever doorbreken vooraleer ik tegen mijn plechtige communie 12 fietsen bezit.

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?